Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:14:38 GMT

شناسایی نمونه های برتر شیرین بیان با ارزش دارویی بالا

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۲۴۳۶

شناسایی نمونه های برتر شیرین بیان با ارزش دارویی بالا

عضو هیات علمی پژوهشکده متابولیت های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در کرج افزود: با توجه به تخریب منابع طبیعی، مشکلاتی در زمینه تأمین ریشه شیرین بیان در کشور داشتیم که طرح جمع آوری و آنالیز جمعیت های این گیاه دارویی  به منظور شناسایی ژنوتیپ های برتر و زراعی سازی آن ها از سال ۱۳۹۴ به درخواست اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان در پژوهشکده بیوتکنولوژی در دست اجرا قرار گرفت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضی ابراهیمی گفت:  در این راستا ده ها نمونه مختلف از این گیاه از ۶۰ رویشگاه طبیعی در ۲۱ استان کشور جمع آوری و نمونه های منتخب در مزارع تحقیقاتی پژوهشکده کشت شدند.

وی اظهار داشت: در ادامه پس از غربالگری و بررسی اثرات تنش های خشکی، شوری و آنالیزهای مختلف روی جمعیت های شیرین بیان از لحاظ ویژگی های فیتوشیمیایی، مولکولی و مورفولوژیک، ارقام مناسب برای فازهای بعدی طرح انتخاب شده اند.
به گفته وی جمعیت های برتر شناسایی شده پس از تکثیر جهت کشت آزمایشی در مزارع در اختیار کشاورزان علاقمند قرار می گیرد.
ابراهیمی با اشاره به تنوع بالای جمعیت های شیرین بیان کشور که از لحاظ عملکرد و میزان متابولیت های دارویی تفاوت زیادی دارند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با نمونه برداری وسیع و تلاش های صورت گرفته توانسته ایم جمعیت مطلوبی از گیاه شیرین بیان با متابولیت های دارویی بالا و عملکرد مقرون به صرفه را شناسایی کنیم با این حال با توجه به تنوع بسیار بالای جمعیت های شیرین بیان کشور روند نمونه برداری ها و تحقیقات پژوهشکده روی این گیاه استمرار خواهد داشت.

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران از سال ۱۳۷۹ با هدف توسعه و استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی به منظور حل مشکلات بخش کشاورزی، تامین امنیت غذایی کشور، ارتقای سطح سلامت غذایی جامعه، حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی در راستای توسعه پایدار، تولید علم و ثروت و کمک به ایجاد اشتغال مولد و خوداتکایی در محصولات کشاورزی در کرج تاسیس شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی محققان ایرانی گیاهان دارویی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی محققان ایرانی گیاهان دارویی استان البرز وزارت جهاد کشاورزی محققان ایرانی گیاهان دارویی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیر مسئول جهاد کشاورزی دهستان میانکوه از تولید و کشت گیاهان دارویی خارشتر، انغوزه، گل محمدی و کاپاریس در ۱۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فاقد کشت در این دهستان خبر داد.


اقبالی با اشاره به شرایط جغرافیایی آب هوایی یزد تولید گیاهان کم آبخواه را سبب تولید و فراوری این صنعت با هدف توسعه و اشتغال پایدار با درآمدزایی و سرمایه‌گذاری در تولید این محصول دانست.


 وی از ارائه نهال گل محمدی و بذر رایگان به کشاورزان خبر داد و افزود: در اجرای این طرح مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تامین گردیده و کشاورزان جهت دریافت تسهیلات کم بهره معرفی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود